sâmbătă, 18 aprilie 2015
Rulouri coapte umplute cu carne - dukan style
Ei uite ca am facut-o si pe asta!
Inspiratie mi-au fost fetele de pe grupul de facebook "La masa cu Dukan", Cristina Ghita si Cornelia Olteanu.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
- 3 linguri branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 3 linguri iaurt cremos
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarare grau
- 1 lingura amidon de porumb
- 3 linguri gluten
- 1 conserva carne de curcan 97% (de la Lidl)
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
Toate ingredientele, mai putin carnea, le-am amestecat intr-un castron. Prima data am amestecat cu o furculita, apoi cu mana.
Am obtinut o coca ferma si nelipicioasa.
Aluatul obtinut l-am impartit in 6 bucati egale.
Fiecare bucata am intins-o cu ajutorul unui facalet intr-o foaie mare cat palma.
Foile se lipesc putin de fundul de lemn, dar se desprind foarte usor si frumos cu ajutorul unui cutit.
Aluatul este usor elastic si trebuie manevrat cu atentie pentru ca se rupe usor.
Pe fiecare foaie am pus un bastonas de carne din conserva si am rulat usor, obtinand ruloul.
Cu grija am inchis capetele si am rulat in palme ruloul obtinut, pentru a-l uniformiza.
Din aceasta coca se pot face si covrigi! Eu am facut 4 rulouri umplute si doi covrigi.
Le-am asezat pe toate intr-o tava captusita cu hartie de copt si am bagat tava in cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 60 minute.
Dupa cum se observa, au prins culoare foarte frumoasa la copt ♥♥♥
Asta a fost tot! Au fost foarte bune la pachetel! Sunt satioase si arata bine in sectiune.
Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Budinca asta a fost atat de buna!!! A disparut de pe farfurie in cateva minute de la taiere, iar asta m-a mirat foarte mult, mai ales ca ...